Μάθημα αφρικάνικου χορού & τραγουδιών – Αφρικάνικη γιορτή


Στην Αφρική ο χορός είναι ελεύθερος , δυναμικός και οι χορευτές βρίσκονται σε στενή επικοινωνία με τους μουσικούς δημιουργώντας μια ενιαία μορφή αυτοσχεδιαστικής τέχνης.

Τα Κρουστά της Τάκη μαζί με την Παρασκευή Κάππα και την Κατερίνα Καρατζή εγκαινιάζουν ένα νέο τμήμα αφρικάνικου χορού που θα μας φέρει πιό κοντά στις πραγματικές αφρικάνικες γιορτές.

Πέρα από την εκγύμναση και την απελευθέρωση του σώματος και τις νεές χορογραφίες, θα προσεγγίσουμε το τρόπο που χορεύουν και τραγουδάνε στις παραδοσιακές γιορτές (με πιό ελεύθερες αλληλουχίες κινήσεων, αυτοσχεδιασμο με τον σολίστα και παραδοσιακά τραγούδια )

Θα συμμετάσχουμε σε πραγματικές γιορτές που οργανώνουμε στη Αθήνα…

και θα μας προετοιμάσει γιά την επόμενη ομαδική εξόρμηση στην Δυτική Αφρική!

Το μάθημα θα γίνεται με ζωντανά κρουστά !

Θα αρχίσουμε με δύο ανοιχτά-δωρεάν μαθήματα

Την Τρίτη 8 οκτωβρίου 17.45-19.15 με την Βιβή Κάππα

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 18.30-20.00 με την Κατερίνα Καρατζή

«Τα Κρουστά της Τάκη». Πλαταιών 10, Κεραμεικός

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχών:

Λευτέρης Γρηγορίου 6936599041 www.djembe.gr 210 3416946

lefteris@djembe.gr, vivelouska@gmail.com, ka.karatzi@yahoo.gr

IMG_8774

Η Παρασκευή Κάππα ασχολείται με τα αφρικάνικα κρούστα και τον αφρικάνικο χορό από το 2003.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια χορού με τους M’Bemba Bangoura, Lamin Keita, Moise Kourouma, Oumar N’ Diaye, Mamadama Camara, Fanta Dembele, Namary Camara, Aisha Toure και την Δάφνη Ασημακοπούλου.

Έχει μαθητεύσει κοντά στον Λευτέρη Γρηγορίου αφρικάνικα και ελληνικά παραδοσιακά κρουστά και με τον Alya Dioubate (Γουινέα) αφρικάνικο ξυλόφωνο (Balafon).

Τον Ιανουάριο του 2012 ταξίδεψε στη Γουινέα (δυτική Αφρική) όπου παρέμεινε για 2 μήνες θέλοντας να εμβαθύνει στη μελέτη της αφρικάνικης παράδοσης. Έχει συμμετάσχει σε πολλά αφρικάνικα μουσικοχορευτικά σχήματα στην Ελλάδα και στο Μεξικό. Τελευταία παρακολουθεί σεμινάρια χοροθεραπείας μέσω της τεχνικής της Πρωτόγονης Έκφρασης από την ψυχολόγο, ψυχαναλύτρια και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χοροθευραπευτών Dr. France Schott-Billmann.
Διδάσκει μαθήματα αφρικάνικου χορού σε όλη την Ελλάδα.

 

385376_10151419164542332_1993203873_n

Η Κατερίνα Καρατζή ασχολείται με τον αφρικάνικο χορό και τα αφρικάνικα κρουστά της δυτικής Αφρικής. Αρχικά σπούδασε κρουστά στα “Κρουστά της Τάκη” με τον Λευτέρη Γρηγορίου και τον Νίκο Πολυχρονίδη ενώ ταυτόχρονα άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα αφρικάνικου χορού με τη Δάφνη Ασημακοπούλου.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια αφρικάνικου χορού με την Norma Claire, Aicha Diallo, τον Moise Kourouna, την Mamadama Camara, την Fanta Dembele και σε σεμινάρια αφρικάνικων κρουστών με τους Babara Bangoura, Harouna Dembele, Davide Torti, Mare Sanogo και Μoussa Oulare.

Tον Δεκέμβριο του 2010 ταξίδεψε στο Μάλι και στη Γουινέα μελετώντας τη μουσική και χορευτική παράδοση της δυτικής Αφρικής.

Ως performer έχει δώσει παραστάσεις ως μέλος της ομάδας χορού “Anasa” και της ομάδας αφρικάνικων κρουστών “Τα Κρουστά της Τάκη”.

Με την ομάδα “African Percussion” συμμετείχε στην εκδήλωση “Ιερά Τύμπανα της Γης” στο θέατρο της Δόρα Στράτου τον Ιούνιο του 2012.

Από το 2010 διδάσκει αφρικάνικο χορό ενώ παραδίδει σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα.