Αφρικάνικος Χορός για παιδιά!


Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 θα γίνει η πρώτη συνάντηση για το μάθημα Αφρικάνικου χορού για παιδιά με την Κατερίνα Καρατζή και τον Daouda Conteh
Ανάλογα με τη συμμετοχή θα δημιουργηθούν επιπλέον τμήματα ανά σε ηλικία!

Το μάθημα γίνεται με τη συνοδεία ζωντανών αφρικάνικων κρουστών και έτσι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την πιο απλή και πρωταρχική μορφή του ρυθμού μέσα από την κίνηση.
Η κινησιολογία του είναι εμπνευσμένη μέσα από την καθημερινότητα των ανθρώπων και τη φύση δημιουργώντας οικείες συνθήκες αφύπνισης της φαντασίας και της δημιουργικότητας.
Η έννοια της μονάδας δεν υπάρχει στους πολιτισμούς της Δυτικής Αφρικής.
Τα πάντα γίνονται με συνεργασία, αλληλεγγύη, εμπιστοσύνη και αγάπη στον συνάνθρωπο. Αυτό, λοιπόν, αντικατοπτρίζεται στον χορό ενισχύοντας μέσα από την μουσική και την κίνηση την έννοια της ομαδικότητας από μικρή ηλικία.

Η Κατερίνα Καρατζή άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα αφρικάνικου χορού με τη Δάφνη Ασημακοπούλου (2006) ενώ ταυτόχρονα σπούδασε αφρικάνικα κρουστά στα «Κρουστά της Τάκη» με τον Λευτέρη Γρηγορίου, τον Ορέστη Πώποτα και τον Νίκο Πολυχρονίδη.
Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια αφρικάνικου χορού με τους Norma Claire,
Aicha Diallo, Moise Kourouna, Mamadama Camara, Fanta Dembele, Issa Sissoko,
Tiéblé Vieux Diarra και σε σεμινάρια αφρικάνικων κρουστών με τους
Famoudou Konate, Babara Bangoura, Harouna Dembele, Davide Torti, Mare Sanogo
Μoussa Oulare, Taga Sidibe.

Τον Δεκέμβριο του 2010 ταξίδεψε στο Μάλι και τη Γουινέα μελετώντας τη μουσική και χορευτική παράδοση της Δυτικής Αφρικής. Ως performer έχει δώσει παραστάσεις με την ομάδα χορού «Anasa», την ομάδα κρουστών «Τα Κρουστά της Τάκη», με την ομάδα «African Percussion» και με την ομάδα «Ubuntu Group» ( Ο Χορός Στο Σταυροδρόμι των Πολιτισμών, Θέατρο Δόρα Στράτου 2013).

Είναι χορεύτρια-χορογράφος της ομάδας Troupe Emma Ya και από τους βασικούς ιδρυτές του συλλόγου Watoto Africa.
Ο Dauda Conteh κατάγεται από την Σιέρρα Λεόνε της δυτικής Αφρικής.
Από μικρή ηλικία υπήρξε μέλος του National Dance Troupe of Sierra Leone, με το οποίο έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Αφρική (Γκάμπια, Σενεγάλη, Γκάνα),στην Ευρώπη (Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία,) και στην Τουρκία.
Είναι χορευτής (αφρικάνικος χορός, σύγχρονος, ακροβατικά)
και κρουστός (djembe, doundoun).

Έχει συμμετάσχει στα «Ιερά Τύμπανα της Γης», στο Θέατρο Δόρα Στράτου, 2012-13 (χορός, ακροβατικά), στη παράσταση «The Quiet Voice” της Ερμίρα Γκόρο ως χορευτής (σύγχρονο) και ως κρουστός (μουσική επιμέλεια-Νίκος Κυπουργός) και σε πολλές άλλες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα (Θέατρο Σημείο, Bollywood Festival 2014, Byron College Cultural Festival, Fringe Festival, κα)

Είναι μέλος της μουσικοχορευτικής ομάδας Troupe Emma Ya και ένας από τους βασικούς ιδρυτές του συλλόγου Watoto Africa.