Μαθήματα αφρικάνικου χορού


Στην Αφρική ο χορός είναι ελεύθερος , δυναμικός και οι χορευτές βρίσκονται σε στενή επικοινωνία με τους μουσικούς δημιουργώντας μια ενιαία μορφή αυτοσχεδιαστικής τέχνης.

Τα Κρουστά της Τάκη μαζί με την Κατερίνα Καρατζή εγκαινιάζουν ένα νέο τμήμα αφρικάνικου χορού που θα μας φέρει πιό κοντά στις πραγματικές αφρικάνικες γιορτές.

Πέρα από την εκγύμναση και την απελευθέρωση του σώματος και τις νεές χορογραφίες, θα προσεγγίσουμε το τρόπο που χορεύουν και τραγουδάνε στις παραδοσιακές γιορτές (με πιό ελεύθερες αλληλουχίες κινήσεων, αυτοσχεδιασμο με τον σολίστα και παραδοσιακά τραγούδια )

Θα συμμετάσχουμε σε πραγματικές γιορτές που οργανώνουμε στη Αθήνα…

και θα μας προετοιμάσει γιά την επόμενη ομαδική εξόρμηση στην Δυτική Αφρική!

Το μάθημα γίνεται με ζωντανά κρουστά

Κατερίνα καρατζή in action !!!

karatziΗ Κατερίνα Καρατζή ασχολείται με τον αφρικάνικο χορό και τα αφρικάνικα κρουστά της δυτικής Αφρικής. Αρχικά σπούδασε κρουστά στα “Κρουστά της Τάκη” με τον Λευτέρη Γρηγορίου και τον Νίκο Πολυχρονίδη ενώ ταυτόχρονα άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα αφρικάνικου χορού με τη Δάφνη Ασημακοπούλου.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια αφρικάνικου χορού με την Norma Claire, Aicha Diallo, τον Moise Kourouna, την Mamadama Camara, την Fanta Dembele και σε σεμινάρια αφρικάνικων κρουστών με τους Babara Bangoura, Harouna Dembele, Davide Torti, Mare Sanogo και Μoussa Oulare.

Tον Δεκέμβριο του 2010 ταξίδεψε στο Μάλι και στη Γουινέα μελετώντας τη μουσική και χορευτική παράδοση της δυτικής Αφρικής.

Ως performer έχει δώσει παραστάσεις ως μέλος της ομάδας χορού “Anasa” και της ομάδας αφρικάνικων κρουστών “Τα Κρουστά της Τάκη”.

Με την ομάδα “African Percussion” συμμετείχε στην εκδήλωση “Ιερά Τύμπανα της Γης” στο θέατρο της Δόρα Στράτου τον Ιούνιο του 2012.

Από το 2010 διδάσκει αφρικάνικο χορό ενώ παραδίδει σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα.