A+ A A-

Καλως Ηρθατε στην Σελιδα μας

Ενημερωθητε για Μαθήματα κ Σεμινάρια Αφρικάνικων Κρουστών ( Djembe ), Αφρικάνικου Χορού, Ελληνικών Παραδοσιακων κρουστών ( Νταουλι,Τουμπελέκι, Bendir..) και πνευστών ( Τσαμπούνας κ Γκάιντας ),Μαθήματα Κρουστών γιά παιδιά!

Δείτε βιντεο εκπαιδευτικά και αρχειακά από τα ταξείδια μας στον κοσμο αυτών των οργάνων...

Βρείτε Υλικό και πληροφορίες για τις συναυλίες, τα πάρτυ και τα Events που διοργανώνουμε ....

Καλη Διασκέδαση!

Τα Νέα μας

Μαθήματα Αφρικάνικα Κρουστά (Djembe Sabar Doundouns)

sadar-1

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21.00 είναι η πρώτη συνάντηση για παλιους και καινούργιους στα Αφρικάνικα Κρουστά (Djembe,Doundoun,Sabar κλπ ) στα Κρουστά της Τάκη.
Στη Σχολή στα Djembe υπάρχουν 4 διαφορετικά επίπεδα οπου καθένας συμμετέχει ανάλογα με το επίπεδό του.
Τα μαθήματα για τους Αρχάριους είναι κάθε Τρίτη στις 21.00 και κάθε Πέμπτη στις 18.00
Δεν χρειάζεται να φέρετε όργανα ( έχουμε αρκετά για όλους)
Γιά όσους δεν συνεχίσουν το 1ο μάθημα είναι πάντα δωρεάν.
Εκτός απο τα Αφρικάνικα , στη Σχολή διδάσκονται Ελληνικά κρουστά (1η συναντηση την ιδια μερα στις 19.30), Ιαπωνικά κρουστά Taiko, Ειδικό μάθημα Bendir) Κρουστά και χορός γιά παιδιά κ.α.
Tις περισσότερες Πέμπτες κατα τις 20.30 (¨Οταν ο καιρός το επιτρέπει η δεν έχουμε κάπου αλλού Live) μαζευόμαστε για free παίξιμο στον πεζόδρομο της Ερμού Χαμηλά προς το Γκάζι, ακριβής ενημέρωση μέσω της σελίδας μας, ή τηλ.6936599041)
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους!

Μαθήματα Frame Drums (Bendir,Tamborello,Ganjira..) με τον Σόλη Μπαρκή

s0li-1

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 21.00 είναι η πρώτη συνάντηση για το νέο ειδικό μάθημα για Frame Drums με τον Σόλη Μπαρκή.που θα μας μυήσει τις εντυπωσιακές τεχνικές από μια πληθώρα οργάνων (Bendir, Tamborello, Gandjira, Rek,....)
Ο Σόλης Μπαρκής έχει μελετήσει τα κρουστά της Μεσογείου με τα οποία συμμετέχει σε μουσικά συγκροτήματα και θεατρικές ομάδες όπως οι: «Μαγικό Χαλί», «Ουράνιο Τόξο», «Μαπουζούμε», «Θέρος», «Ήχος Πλάγιος» κλπ. Έχει συνεργαστεί με πάρα πολλους καλιτέχνες (Νίκο Ξυδάκη, Μιχάλη Νικολούδη, Omar Farouk Tekbilek,Νένα Βενετσάνου,Ros Daly κ.α.
Ειδικέυεται στα frame drums και στο Didgeridoo.
Παράλληλα είναι δημιουργός κόμικς και εικονογράφος με συμμετοχή σε πολλές διεθνείς εκθέσεις.
Για το μάθημα θα υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα όργανα απο τους διοργανωτές αλλά όποιος έχει δικό του μπορεί το φέρει.
Η πρώτη φορά είναι πάντα δωρεάν γιά όποιον δεν θελήσει να συνεχίσει.
Πληροφορίες 6936599041

Taiko drums μαθήματα

taiko-1

Μαθήματα Ιαπωνικών Κρουστών TAIKO με τον Νίκο Σουλιώτη, για αρχάριους και προχωρημένους.

Τα TAIKO είναι τα εντυπωσιακά Κρουστά που έγιναν γνωστά παγκοσμίως από το συγκρότημα KODO.
Θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε και να βιώσουμε το προκλητικό, ενεργητικό και δυναμικό “Ad Lib” στυλ του ΤΑΙΚΟ από την περιοχή Hokuriku στην Δυτική ακτή της Ιαπωνίας –φημισμένη ως το «φυτώριο του Τάικο»– εξασκώντας το παραδοσιακό Mitsu Uchi Rhythm με δευτερεύοντα ρυθμικά κομμάτια που παίζονται πάνω από τον βασικό ρυθμό.

Συγγενεύοντας με τις πολεμικές τέχνες, το TAIKO DO είναι μία μαθητεία η οποία απαιτεί τακτική και πειθαρχημένη εξάσκηση, αντοχή, πνευματική επαγρύπνηση και συγκέντρωση. Είναι αθλητικό και συγχρόνως πολύ διασκεδαστικό.
Το να μαθαίνεις ΤΑΙΚΟ είναι σαν να μαθαίνεις μια καινούργια γλώσσα, όμως δεν είναι μόνο η εκμάθηση των ρυθμών, το πώς να χτυπάς το τύμπανο, πώς να κρατάς το τέμπο ή πώς να κρατάς μια ωραία στάση – είναι πολλά περισσότερα…

Τα μαθήματα απευθύνονται σε:
* Τελείως αρχάριους –με λίγη ή και καθόλου εμπειρία στο ΤΑΙΚΟ– (με καλή αίσθηση του ρυθμού) που επιθυμούν σοβαρά να έρθουν σε επαφή με το ΤΑΙΚΟ (στυλ Hokuriku) με δυνατότητα να συνεχίσουν να το εξασκούν.
* Ντράμερς ή μουσικούς που παίζουν κρουστά και επιθυμούν να μάθουν ένα διαφορετικό στυλ παιξίματος.
* Όποιον αισθάνεται και χαίρεται τον ρυθμό, ενώ ενδιαφέρεται για την Ιαπωνική κουλτούρα και επιθυμεί να συμμετέχει σε μια ομάδα μαθαίνοντας βιωματικά ένα κομμάτι αυτής της κουλτούρας.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν:
Ζέσταμα-διατάσεις, Διαλογισμό Ζαζέν, Τεχνική-στάση, Ρυθμό Mitsu Uchi, παραδοσιακά κομμάτια Taiko και νεώτερες συνθέσεις.

Τα όργανα παρέχονται από τους διοργανωτές .

Το 1ο μάθημα - 28 Σεπτέμβρη - είναι δωρεάν.

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ :
12 ΟΚΤΩΒΡΗ έως 28 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ :
Α) Τρίμηνη συμμετοχή - 12 μαθήματα : 150 ευρώ
Β) Μηνιαία συμμετοχή - 4 μαθήματα : 60 ευρώ
Γ) Ένα μάθημα : 18 ευρώ

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, έως 8 άτομα.

Πληροφορίες :
Λευτέρης 6936599041
Νίκος 6995856038

Ο Νίκος Σουλιώτης έχει δημιουργήσει (2013) και είναι υπεύθυνος του πρώτου συγκροτήματος Ιαπωνικών (TAIKO) κρουστών - ΑΤΕΝΑ DAIKO - στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Liz Walters.

https://www.facebook.com/atenadaiko?fref=ts

Παράλληλα εργάζεται ως μουσικός παραδοσιακών και ethnic κρουστών στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και ως δάσκαλος ρυθμολογίας και κρουστών από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Είναι μέλος της καλλιτεχνικής εμψυχωτικής ομάδας "Οι Άγγελοι της Χαράς" που δραστηριοποιείται σε νοσοκομεία Παίδων (Πεντέλης , Αγλ. Κυριακού και Αγ. Σοφία, Ογκολογική μονάδα παίδων Μ.Βαρδινογιάννη-Ελπίδα) καθώς και σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλα ιδρύματα http://www.angelsofjoy.gr/

Γιόγκα γιά παιδιά και Γονείς!

yoga-1

Κάθε Πέμπτη στις 17.00-18.00
Πρώτη συνάντηση την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Μέσα από απλές _ασάνας_, ακροβατικά, θεατρικό παιχνίδι, μουσική και χορό, η γιόγκα για γονείς και παιδιά βοηθά στην εξοικείωση του παιδιού με τα συναισθήματα, στην καλύτερη επαφή με το σώμα του, όπως επίσης και σε μια ποιοτική επικοινωνία με τον γονέα, μέσα από την ευχάριστη εμπειρία του παιχνιδιού και της χαλάρωσης που προσφέρει η γιόγκα.


Η ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ είναι θεατροπαιδαγωγός και δασκάλα εκπαιδευτικού δράματος. Σπούδασε θεατρολογία και ιστορία τέχνης στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας (University College Dublin), γιόγκα και γιόγκα για παιδιά, στα διεθνή κέντρα κατάρτισης γιόγκα Rainbow Kids Yoga ([www.rainbowkidsyoga.net.](http://www.rainbowkidsyoga.net/)) και Yoga Beez (www.yogabeez.com.) Επίσης, έχει διατελέσει εμψυχώτρια εκπαιδευτικού δράματος σε ομάδες νέων και εφήβων στην Αθήνα, στο Δουβλίνο, και στο Μπέρμινχαμ. Σήμερα διδάσκει εκπαιδευτικό δράμα σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, γιόγκα για παιδιά και για γονείς και παιδιά, καθώς και το αγγλόφωνο μουσικοκινητικό πρόγραμμα Kindermusik, σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και ομάδες γονέων.

Αφρικάνικος Χορός γιά παιδιά!

dance-1

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 θα γίνει η πρώτη συνάντηση για το μάθημα Αφρικάνικου χορού γιά παιδιά με την Κατερίνα Καρατζή και τον Daouda Conteh
Ανάλογα με τη συμμετοχή θα δημιουργηθουν επιπλέον τμήματα ανά σε ηλικία!

Το μάθημα γίνεται με τη συνοδεία ζωντανών αφρικάνικων κρουστών και έτσι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την πιο απλή και πρωταρχική μορφή του ρυθμού μέσα από την κίνηση.
Η κινησιολογία του είναι εμπνευσμένη μέσα από την καθημερινότητα των ανθρώπων και τη φύση δημιουργώντας οικείες συνθήκες αφύπνισης της φαντασίας και της δημιουργικότητας.
Η έννοια της μονάδας δεν υπάρχει στους πολιτισμούς της Δυτικής Αφρικής.
Τα πάντα γίνονται με συνεργασία, αλληλεγγύη, εμπιστοσύνη και αγάπη στον συνάνθρωπο. Αυτό, λοιπόν, αντικατοπτρίζεται στον χορό ενισχύοντας μέσα από την μουσική και την κίνηση την έννοια της ομαδικότητας από μικρή ηλικία.

Η Κατερίνα Καρατζή άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα αφρικάνικου χορού με τη Δάφνη Ασημακοπούλου (2006) ενώ ταυτόχρονα σπούδασε αφρικάνικα κρουστά στα «Κρουστά της Τάκη» με τον Λευτέρη Γρηγορίου, τον Ορέστη Πώποτα και τον Νίκο Πολυχρονίδη.
Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια αφρικάνικου χορού με τους Norma Claire,
Aicha Diallo, Moise Kourouna, Mamadama Camara, Fanta Dembele, Issa Sissoko,
Tiéblé Vieux Diarra και σε σεμινάρια αφρικάνικων κρουστών με τους
Famoudou Konate, Babara Bangoura, Harouna Dembele, Davide Torti, Mare Sanogo
Μoussa Oulare, Taga Sidibe.

Τον Δεκέμβριο του 2010 ταξίδεψε στο Μάλι και τη Γουινέα μελετώντας τη μουσική και χορευτική παράδοση της Δυτικής Αφρικής. Ως performer έχει δώσει παραστάσεις με την ομάδα χορού «Anasa», την ομάδα κρουστών «Τα Κρουστά της Τάκη», με την ομάδα «African Percussion» και με την ομάδα «Ubuntu Group» ( Ο Χορός Στο Σταυροδρόμι των Πολιτισμών, Θέατρο Δόρα Στράτου 2013).

Είναι χορεύτρια-χορογράφος της ομάδας Troupe Emma Ya και από τους βασικούς ιδρυτές του συλλόγου Watoto Africa.


Ο Dauda Conteh κατάγεται από την Σιέρρα Λεόνε της δυτικής Αφρικής.
Από μικρή ηλικία υπήρξε μέλος του National Dance Troupe of Sierra Leone, με το οποίο έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Αφρική (Γκάμπια, Σενεγάλη, Γκάνα),στην Ευρώπη (Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία,) και στην Τουρκία.
Είναι χορευτής (αφρικάνικος χορός, σύγχρονος, ακροβατικά)
και κρουστός (djembe, doundoun).

Έχει συμμετάσχει στα «Ιερά Τύμπανα της Γης», στο Θέατρο Δόρα Στράτου, 2012-13 (χορός, ακροβατικά), στη παράσταση «The Quiet Voice" της Ερμίρα Γκόρο ως χορευτής (σύγχρονο) και ως κρουστός (μουσική επιμέλεια-Νίκος Κυπουργός) και σε πολλές άλλες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα (Θέατρο Σημείο, Bollywood Festival 2014, Byron College Cultural Festival, Fringe Festival, κα)

Είναι μέλος της μουσικοχορευτικής ομάδας Troupe Emma Ya και ένας από τους βασικούς ιδρυτές του συλλόγου Watoto Africa.

Μαθήματα Νταούλι,Τουμπελέκι

daouli-1

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 19.00 - 21.00 θα κάνουμε την πρώτη συνάντηση γιά όλους στα Μαθήματα Παραδοσιακών Κρουστών (Νταούλι,τουμπελέκι ) Γιά τα παραδοσιακά Κρουστά έχουμε 3 επίπεδα όπου ο καθένας συμμετέχει ανάλογα με το επίπεδό του )
Οι προχωρημένοι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν στο σχήμα Global Daoulia
Δεν χρειάζεται να φέρετε όργανα ( έχουμε αρκετά για όλους)
Γιά όσους δεν συνεχίσουν το 1ο μάθημα είναι πάντα δωρεάν
Να σας υπενθυμίσουμε ότι φέτος το Bendir και διάφορα άλλα διασκεδαστικά Frame drums Θα τα διδάσκει ο Σόλης Μπαρκη με πρώτη συνάντηση Τεταρτη 30 Σεπ στις 21.00
Εκτός από τα παραδοσιακά κρουστά στη Σχολή Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα για Αφρικάνικα Κρουστά (djembe) για Ιαπωνικά Κρουστά TAIKO , Κρουστά για παιδιά κ τους γονείς τους, Τσαμπούνα κ Γκάιντα, Αφρικάνικος χορός για παιδιά και για μεγάλους, κ.α.
Tις περισσότερες Πέμπτες κατα τις 20.30 (¨Οταν ο καιρός το επιτρέπει η δεν έχουμε κάπου αλλού Live) μαζευόμαστε για free παίξιμο στον πεζόδρομο της Ερμού Χαμηλά προς το Γκάζι, ακριβής ενημέρωση μέσω της σελίδας μας, ή τηλ.6936599041)

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους!

ΚΡΟΥΣΤΑ γιά παιδιά, εφήβους (κ τους γονείς τους!)

krousta-1

Φέτος εκτός απο τά μαθήματα κρουστών μέσα στην βδομάδα με τον Λευτέρη, επαναφέρουμε τα μαθήματα του Σαββάτου με κύριο διδάσκοντα τον Γιώργο Φασόλη (και τον Λευτέρη αντικαταστάτη για κάποιες φορές!)

Οπότε ο Λ.Γρηγορίου θα διδάσκει κάθε Τρίτη
17.30-18.30 5μιση έως 8-9 χρονών
18.30-19.30 8 έως 14 χρονών
Η πρώτη συνάντηση είναι την Τρίτη 29 Σεπτέμβρη

Ο Γιώργος Φασόλης θα διδάσκει κάθε Σάββατο
11.00-12.00 5μιση έως 8-9 χρονών
12.00-13.00 8 έως 14 χρονών
Η πρώτη συνάντηση είναι το Σάββατο 3 Οκτωβρίου

Γιά όποιον δεν θελήσει να συνεχίσει π η πρώτη συνάντηση του Σεπτεμβρίου είναι δωρεάν!
Δεν χρειάζεται να έχετε όργανα,έχουμε αρκετά γιά όλους.

Επιπλέον φέτος εγκαινιάζουμε μαθήματα
Γιόγκα γιά παιδιά κ γονείς (Πέμπτη 17.00-18.00), και
Αφρικάνικο χορό γιά παιδιά ( Τετάρτη 17.00-18.00)

Καλή διασκέδαση!!

listen & buy our cd

Site Header small logo - black

djembe book

djembe-book-cover